Back to Front Page

27.03.2013 Juoksuaika

Ryhdyin pudottamaan painoa pelkällä ruokavaliolla. Mielestäni valinta oli oikea, koska tuloksia syntyy vaikka paikallaan maaten. Tavoitteeni oli aloittaa muutama tehokas liike, joita voin tehdä kotona lähtemättä mihinkään. Jos ei tarvitse lähteä mihinkään, tekosyitä on vähemmän. Tarkoitus oli tehdä punnerruksia, kyykkyjä ja vatsoja. Kävikin niin, että punnerrukset ja kyykyt saivat niskan pahemman kerran jumiin. Ilmeisesti kompensoin tekniikan ja voiman puutetta puremalla hampaat yhteen hartioihin saakka. Klassisella läskin logiikalla myös vatsat jäivät. Niitä tein linkkuveitsinä eikä oikeastaan ehtinyt tuntua missään ikävällä tavalla. Eipä ole tullut kovin paljon harkittua niidenkään tekemistä. Jatkoin ruokavalion avulla eteenpäin.

Liikuntaa ei ollut oikeastaan tarkoitus missään vaiheessa ihan hirveällä tempolla aloittaa. En ole liikkuja, joten satunnaista liikunnan lisäämistä on tapahtunut ennenkin ja sitten se on aikanaan loppunut syystä tai toisesta. Olen siis harrastanut joskus nuorempana kilpauintia, vaellusta, golfia, laskettelua ja paria muuta. Olen käynyt salilla, juossut ja pyöräillyt. Semmoinen ei vaan mahdu aikatauluun. Eikä ole ollut intoa tehdä sille tilaa.

Kun läskimakkara vatsan ympäriltä alkoi häipyä, alkoi kävely koiran kanssa tuntua niin mukavalta, että lyhyetkin lenkit ovat nyt merkittävästi pidempiä. Viimeinen tikki oli askelmittarin hankkiminen. Tuo kyseinen Fitbit osaa kertoa myös kuinka monta kerrosta olen kiivennyt. Mittaamisen innossa kaivoin vanhojen lenkkien sykkeitä esiin Suunnon palvelusta. Mielijohteesta ostin Polarin puhelimen kanssa toimivan sykevyön ja pian löysin itseni juoksemasta. Kaikesta päätellen terveydestä kiinnostuminen on kokonaispaketti, joka iskee päälle vähän kerrallaan. Toivottavasti tämä jatkuu.

Oikeasti tiedän, että jatkuu ellen jostain syystä päädy vuodelepoon. Aiemmin liikunta on kiinnostanut pyrähdyksissä, mutta tällä kertaa on vähän enemmän kokemusta siitä, miten tehdään päätöksiä. Lisäksi hävettää astetta enemmän, jos tämän kaiken avoimen tilittämisen jälkeen päästän itseni löystymään.